Çocuklar Kodlama Eğitimine Nereden Başlamalı? – Yazılım Kids Akademi

Çocuklar Kodlama Eğitimine Nereden Başlamalı?

Sizce çocuklar kodlama eğitimine nereden başlamalı? Bu, her ebeveynin kendisine sorması gereken bir sorudur. Yani kodlama eğitimlerinin çocuklar üzerinde inanılmaz bir faydasının olduğunu söylemek mümkün. Çünkü çocukların zihni, henüz karmaşık bir yapısı olmayan tarlaya benzetilebilir. Ve o tarlaya ekilenler, çocuğun gelecek hayatı konusunda belirleyici unsur olacaktır. Ebeveynler, çocuklarını kodlama kurslarına yazdırarak onlar için ilk adımı atabilirler. Ve özellikle de gelecekteki meslek sektörlerine göz attığımızda, bu adımın ne kadar doğru olduğunu görebilmekteyiz. Yazılım ve kodlamaya yönlendirilen çocuklar, bu sektördeki önemin farkına vardıkça da içinde bulundukları o ortamı çok sevecektir. Hatta bu eğitimlerin çocuğun hayatındaki diğer kısımlarda da çok fayda sağlayıcı olduğunu söylemek mümkün. Yani her ebeveyn, çocuklarını kodlama öğrenmeye yönlendirmelidir diyebiliriz. Peki, çocuklar kodlama eğitimine nereden başlamalı?

Çocuklar Kodlamaya Küçük Yaşlardan İtibaren Başlayabilir

Çocukların ilerde iyi bir yazılımcı olabilmesi için, küçük yaşta kodlama eğitimi alması gerekir. Ve işin bilimsel kısmına baktığımızda da yine küçük yaşlarda kodlama eğitimi almanın daha akılda kalıcı olduğunu görmekteyiz. Kodlama eğitimi veren yerler, bunu aslında okul öncesi eğitim olarak da gerçekleştiriyorlar. Bu sayede çocuklar ise kodlama eğitimlerini sanki bir oyunmuş gibi görüp öğrenmektedir. Tüm bu süreç ise çocukları asla sıkmaz, onların gayet de eğlenceli bir kodlama eğitimi almasını sağlar.

Çocuklar kodlama eğitimine nereden başlamalı konusuna, bir de farklı açıdan bakalım. Örneğin yetişkinler, kodlama dendiğinde gayet karmaşık ve zor olan yapıları düşünüyorlar. Hatta bazı kişilere göre kodlama öğrenmenin çok zor olup, çocuklar açısından bunları öğrenmenin mümkün olmayacağı bile düşünülür. Aslında durum bundan çok daha farklıdır. Çünkü bir çocuğun herhangi konuda eğitim almaya başlaması, yetişkinlere nazaran daha kolay olacaktır. Yani, ortada öğrenilecek ciddi bir konu varsa çocuklarınızı bu konuya yönlendirmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Ve kodlama ile yazılım eğitimleri, bu öğrenimler arasında adeta bulunmaz hint kumaşı niteliğindedir. Henüz küçük yaşlarda kodlama eğitimi almaya başlayan bir çocuk, gelecekte çok parlak bir kariyere merhaba diyebilir. Peki, çocuklar için kodlama öğrenme yaşı kaç olmalıdır?

Çocuklar İçin Kodlama Öğrenme Yaşı

Elbette ki her bir çocuk, ilk fırsatta kodlama öğrenmeye başlayabilir. Ancak çocuklar için en ideal kodlama öğrenme yaşı, 5 ile 7 olarak belirtilebilir. Bu yaş düzeyindeki çocuklar, kodlamanın en temel kısmından eğitim almaya başlayabilir. Ve ortalama iki yıllık süre sonunda, o çocuklarda ciddi farklılıklar görülecektir. Bu iki yıllık süreçte, çocuklara çocuklar için temel komut ve materyal öğretisi yapılır. Ve bu eğitimleri alan çocuklar, algoritmalar arasındaki bağları da daha iyi anımsayabilir.

7 ile 9 yaş aralığına gelindiğinde ise artık kodlama eğitimlerine tam anlamıyla başlanabilir. Kodlama eğitimi veren kurslar, bu yaş aralığındaki çocukların kabiliyetine göre belirlemeler yapacaklardır. Ve bu sayede de çocukların kodlama dünyasına iyiden iyiye dahil olması sağlanır. Sunulan eğitim programları sayesinde de çocuklarda çok iyi bir gelişim süreci başlatılabilir. Ayrıca bu gelişim sürecinin de kodlama eğitimi veren uzman kişiler tarafından iyi gözlemlenmesi gerekir. Atılan her bir adım, çocuklar için çok önemlidir. Ve unutmayın ki çocuklar için iyi bir kodlama hayatına adım atmak, ebeveynler sayesinde olur. Sizler, çocuklarınıza bu konuda gerekli desteği sağlarsanız, inanın ki devamı gelecektir. Ayrıca bu gelişim sürecinde, kodlama eğitimi veren kişilerin tutumu da çok önemlidir. Yine onlar da eğitim verdikleri çocukların gelişim süreçlerini en iyi şekilde takip etmelidir. Eğer siz de çocuğunuza kodlama eğitimi aldırmak istiyorsanız, bunun için en iyi zaman önünüzdeki en yakın zamandır.

<h4 class="item-title">ajansay</h4>

ajansay

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Erişim

Konum